MILAAN - Met de nodige moeite heeft Internazionale zaterdag de elfde achtereenvolgende competitiezege geboekt. De koploper in de Italiaanse Serie A boog na de pauze een achterstand tegen Atalanta Bergamo om: 2-1.

Inter evenaarde met de overwinning het record van AS Roma. Die ploeg bleef vorig seizoen eveneens elf duels op rij zonder puntenverlies. Inter kan begin volgend jaar het record verbreken. Torino is op 14 januari de volgende tegenstander in de competitie.

Nummer twee AS Roma liep zaterdag geen verdere schade op. De thuiswedstrijd tegen Cagliari eindigde in 2-0, waardoor de achterstand op Inter beperkt bleef tot zeven punten. Rodrigo Taddei bracht de Romeinen na vijf minuten al op voorsprong. Alessandro Mancini besliste het duel na de pauze.

Inter kende veel meer moeite. Atalanta nam dankzij een doelpunt van Cristiano Doni na zeventien minuten brutaal de leiding in het Giuseppe Meazza-stadion. Het was het eerste tegendoelpunt voor Inter sinds vier wedstrijden. Palermo scoorde eind november als laatste tegen de Milanezen.

Maxwell

Na de pauze voerde Inter, waar oud-Ajacied Maxwell negentig minuten lang meedeed, de druk snel op. Na eerst een aantal grote kansen te hebben gemist, maakte Adriano in de 65e minuut gelijk.

Tien minuten later viel het winnende doelpunt. Simone Loria werkte de bal achter zijn eigen keeper: 2-1. In de slotfase haalde Maxwell nog een bal van de doellijn.

AC Milan

Voor stadgenoot AC Milan lijkt het einde van de crisis nabij. Na de midweekse overwinning op Catania (3-0), won het elftal van trainer Carlo Ancelotti zaterdag opnieuw. Het uitduel tegen Udinese eindigde in 0-3. Kaka (strafschop) en Alberto Gilardino beslisten de wedstrijd al voor rust. Een klein kwartier voor tijd maakte Ricardo Oliveira de derde treffer.

De linkerhelft van de ranglijst komt steeds dichterbij voor AC Milan, waar de met geel bestrafte Clarence Seedorf vijf minuten voor tijd werd vervangen door Luca Antonelli.