Schaatsster Wijsman stopt

HEERENVEEN - Marieke Wijsman (31) stopt per direct met schaatsen. De sprintster heeft besloten zich volledig te richten op haar opleiding bij de politie.

De wereldbeker van Berlijn, medio november, was haar laatste wedstrijd. Wijsman kwam bijna tien jaar op internationale toernooien uit.

In het seizoen 1997-1998 brak Wijsman door, destijds nog in de gewestelijke ploeg onder leiding van Eddy Verheijen. Ze plaatste zich voor de Winterspelen van 1998 in Nagano. Vier jaar later, in Salt Lake City, was Wijsman opnieuw van de partij. Een olympische medaille veroverde ze echter niet.

Na 'Berlijn' ging ze bij zichzelf te rade. "Ik vroeg me af hoe leuk ik het nou eigenlijk vond. Word ik er ongelukkiger van als ik stop? Nee. Ik kwam tot de conclusie dat ik geen uitdagingen meer had. Ik reed ook minder dan dat ik het vorige seizoen deed."

Ook de omstandigheden zaten niet mee. "Ik had geen echte ploeg meer. Dit jaar zou ik samen trainen met Frouke Oonk, maar zij raakte geblesseerd. En in je eentje, zonder trainer, is het onmogelijk op te boksen tegen de schaatsploegen. Vandaar dit besluit."

Overzicht: Programma Winterspelen

Overzicht: Programma Winterspelen
Pyeongchang en Gangneung zijn tussen 9 en 25 februari het toneel van de 23e Spelen.

NUwerk

Tip de redactie