Van Gaal: Niet op elkaar blijven reageren

ALKMAAR - Louis van Gaal wilde vrijdag niet inhoudelijk ingaan op de uitspraken van onder anderen Marco van Basten en Frank Rijkaard. Die trainers leverden forse kritiek op de uitlatingen van Van Gaal, die Van Basten in een interview onder meer geen goede bondscoach noemde.

"Ik zeg er niets over", liet Van Gaal vrijdag weten. "We zitten aan de vooravond van kerst. Die periode moet vredig zijn. Uiteindelijk heb je er ook niets aan om op elkaar te blijven reageren."

Van Gaal legde vrijdag nog wel een keer uit hoe hij tegen de media aankijkt en waarom hij dat zo doet. "Ik ben iemand die de media van repliek dient. Als ik vind dat een journalist een domme vraag stelt, dan zeg ik dat. En ik reageer ook als mijn woorden niet goed gebruikt of verdraaid worden in de context van het verhaal."

"Uiteindelijk weet ik dat ik er niets aan kan veranderen. De mening is toch al gevormd. Je moet ook niet generaliseren. Dat doe ik ook niet. Er zijn ook journalisten die de situatie scherp kunnen analyseren."

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie