BAD GASTEIN - Snowboardster Nicolien Sauerbreij is donderdag in de Oostenrijkse wintersportplaats Bad Gastein als elfde geëindigd op het onderdeel parallelslalom, meetellend voor de wereldbeker. Een dag eerder werd de 27-jarige Nederlandse nog veertiende.

Het scheelde erg weinig of Sauerbreij was opnieuw, evenals vorige week in San Vigilio di Marebbe in Italië, doorgedrongen tot de kwartfinale. De Zweedse Aprilia Hagloff hield haar bij de beste acht vandaan. Het verschil was miniem, slechts tweehonderdste.

Beide snowboardsters wonnen een run. Door haar klassering steeg Sauerbreij naar de vijftiende plaats in het algemeen klassement voor de World Cup.

De Oostenrijkse vrouwen domineerden voor eigen publiek in Bad Gastein. Doresia Krings, die ook de WB-rangschikking aanvoert, won. Ze versloeg haar landgenote Heidi Neururer in de finale in beide manches. Het uiteindelijke verschil was meer dan een seconde.

De derde plaats was voor de Française Julie Pomagalski. Marieke Sauerbreij werd 38e. Op 12 januari beginnen de wereldkampioenschappen snowboard in het Zwitserse skioord Arosa.