AMSTERDAM - Ronaldinho krijgt naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar een Spaans paspoort. De 26-jarige Braziliaanse aanvaller komt vanaf dat moment als Europese speler uit voor FC Barcelona. .

Ronaldinho leverde woensdag de benodigde formulieren in bij een rechtbank in de Catalaanse hoofdstad. Hij wacht nu op de oproep voor de ceremonie om trouw te zweren aan de Spaanse grondwet, melden diverse nieuwsbronnen in Spanje donderdag

Vorige maand kreeg de Mexicaanse Barcelona-verdediger Rafael Márquez al een Spaans paspoort. Regels van de EU verbieden profclubs meer dan drie spelers van buiten Europa in hun ploeg op te nemen.

De Kameroener Samuel Eto'o is na de naturalisatie van Ronaldinho de enige speler van buiten de EU. Trainer Frank Rijkaard kan hierdoor twee nieuwe buitenlanders opstellen.

Verwacht wordt dat de 17-jarige Mexicaan Giovani dos Santos nu van het tweede elftal naar de hoofdmacht wordt gehaald. Ronaldinho is bezig aan zijn vierde seizoen bij Barcelona. Hij speelde daarvoor twee jaar bij het Franse Paris Saint Germain.