DEN HAAG - ADO Den Haag gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal om één thuiswedstrijd zonder publiek af te werken. De eredivisieclub heeft dat donderdag gemeld.

De aanklager had het voorstel gedaan naar aanleiding van de ongeregeldheden bij het thuisduel tegen Vitesse op 19 november. Die wedstrijd werd gestaakt nadat supporters het veld hadden betreden.

ADO Den Haag is van mening dat de club zowel in het voortraject als tijdens de wedstrijd alles heeft gedaan om wanordelijkheden te voorkomen. Bovendien is de Haagse club nog bezig met het identificatie- en opsporingsproces van de betreders van het veld.

ADO

De zaak wordt nu voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB. ADO Den Haag - Vitesse liep op 19 november in de tweede helft volledig uit de hand. In 67e minuut bestormden fans van de matig presterende ploeg het veld, waardoor er een dreigende sfeer ontstond. De boze supporters namen het op tegen het bestuur en trainer Frans Adelaar. Die vertrok vervolgens bij de club.

Volgens de aanklager betrof het een ernstig vergrijp, maar hij gaf in zijn strafvoorstel al aan dat hij rekening hield met de activiteiten van ADO om de verantwoordelijken op te sporen. De Hagenaars hebben in het verleden een redelijke straflijst opgebouwd door slecht supportersgedrag.