SILVERSTONE - De Duitse autocoureur Adrian Sutil heeft het tweede stoeltje van het formule 1-team van Spyker bemachtigd. De nieuwe renstal van de Nederlander Michiel Mol maakte donderdag bekend dat de 23-jarige Sutil een meerjarig contract heeft getekend. Kopman bij Spyker is Christijan Albers.

Sutil was dit seizoen al bij drie Grote Prijzen testrijder in de oranjegrijze bolide, die in het wereldkampioenschap Formule 1 volgend jaar de beschikking heeft over een Ferrari-motor. De coureur uit München won als wedstrijdrijder in 2006 het Japanse kampioenschap in de Formule 3.

Concertpianist

Sutil bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot de autoracerij. Daarvoor leek een toekomst als concertpianist voor de zoon van een Uruguyaanse muzikant weggelegd. "Totdat ik karten ontdekte. Vanaf dat moment was het geluid van motoren de enige muziek die ik nog wilde horen", zei hij.

Directeur Michiel Mol van Spyker toonde zich verheugd met Sutil: "Het feit dat wij Adrian een langetermijncontract hebben kunnen aanbieden, bewijst dat wij heel serieus bezig zijn met het opbouwen van een raceteam rond jonge en getalenteerde coureurs. Adrian zal meegroeien met het team en hopelijk succes boeken."

Teambaas Collin Kolles was niet minder blij: "Ik ben persoonlijk trots. Adrian maakte een aantal jaar geleden zijn debuut in de Formule 3 in mijn team. Het is voor mij wel duidelijk dat hij een groot talent is"