AMSTERDAM - Andwélé Slory heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Feyenoord. De 24-jarige aanvaller van Excelsior kiest 'bewust' voor de club uit Rotterdam-Zuid, zegt hij woensdag in Voetbal International.

"Een mooie club, de sfeer is fantastisch. Als het aan mij ligt is het snel rond."

Slory is bezig aan zijn tweede seizoen bij Excelsior. Hij kwam dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden zevenmaal tot scoren. De spits zit daarmee op de helft van het doelpuntentotaal van zijn eerste jaar bij Excelsior. Slory begon zijn carrière in het profvoetbal bij Stormvogels Telstar.

Versterkingen

Feyenoord wil in de winterstop enkele 'gerichte' versterkingen naar De Kuip halen. "Maar zo hectisch als vorig jaar zal het niet worden", verklaart directeur Chris Woerts in VI. Vorig jaar trok Feyenoord AZ-verdediger Ron Vlaar en NAC-aanvaller Pierre van Hooijdonk in de winterstop aan. "Toen leefde commercieel directeur Sjaak Troost wekenlang op water en brood."

Bruins

De Rotterdamse club zou ook graag Luigi Bruins van satellietclub Excelsior overnemen. Ook PSV, AZ en Ajax zouden hun oog hebben laten vallen op de middenvelder. Van de Feyenoord-leiding mogen Philippe Léonard, Benjamin De Ceulaer en Ali Boussaboun in de transferperiode in de wintermaanden naar een andere club uitzien.

Meerdink

Als het aan Martijn Meerdink ligt, voetbalt hij na de winterstop bij FC Groningen. De 30-jarige aanvallende middenvelder mag bij zijn huidige club AZ vertrekken.

Groningen-trainer Ron Jans wil de international graag hebben, maar de clubleiding vindt de transfersom van één miljoen euro vooralsnog te hoog. "Groningen is een prachtige club die wel bij me past, aan mij zal het niet liggen", stelt Meerdink woensdag in Voetbal International.

Van Gaal

Meerdink liet AZ-trainer Louis van Gaal eind november weten dat hij in de winterstop naar een andere club wil verhuizen. Van Gaal gaf zijn goedkeuring aan de wens van zijn speler, die dit seizoen weinig in actie komt voor AZ. De eenmalig international verhuisde in de zomer van 2002 na vier seizoenen bij De Graafschap naar Alkmaar.