LONDEN - Wayne Rooney is donderdag zijn record als jongste doelpuntenmaker in de Engelse Premier League kwijtgeraakt aan de -jarige James Milner. Nog geen half uur later pakte de aanvaller van Everton, zeventien inmiddels, een slordige 150 kilometer verderop daarvoor een ander record terug, maar niet een om trots op zijn.

Rooney, een kwartier eerder ingevallen voor Tomasz Radzinski, werd in de 81e minuut van het duel met Birmingham City (1-1) uit het veld gestuurd omdat hij Steve Vickers een doodschop gaf. De spits kreeg rood, als jongste speler in de (korte) historie van de Premier League. Vickers kon ook niet verder. Zijn opgelopen verwonding vergde acht hechtingen.

Rooney schreef in oktober, vlak voor zijn zeventiende verjaardag, geschiedenis met een fantastische treffer tegen Arsenal. Maar ook toen stond hij al bekend als een snel aangebrand type. Milner loste hem donderdag als jongste schutter af. Hij maakte in het duel met Sunderland de 1-1 voor Leeds United, dat uiteindelijk met 2-1 zou winnen.