AMSTERDAM - Jan Ullrich heeft noodgedwongen een streep gezet door zijn gedroomde afscheid van het wielerpeloton. De Duitser had deze zomer na het winnen van de Tour de France in Parijs zijn pensioen willen aankondigen.

Dat vertelt Ullrich maandag in de Franse sportkrant L'Équipe. Nadat zijn naam werd genoemd in een Spaans dopingschandaal werd hij door zijn ploeg T-Mobile kort voor de start van de wielerronde uit koers genomen.

Besmet

Ullrich heeft sinds zijn uitsluiting van de Tour geen koers meer gereden. Hij wil door het incident echter nog een jaar aan zijn fietscarrière vastplakken. "Ik wil bepaalde mensen laten zien dat ze verkeerd over mij hebben geoordeeld", zegt hij strijdlustig. Ullrich is zich ervan bewust dat ProTour-ploegen hem niet willen contracteren omdat zijn naam is besmet geraakt.

Giro

De voormalige Tourwinnaar neemt daarom genoegen met een contract in een kleinere ploeg. "Ik wil nog één kans om iets te laten zien." Ullrich laat doorschemeren een goede prestatie te willen neerzetten in een aantal grote wielerwedstrijden, zoals de Giro d'Italia.