AMSTERDAM - Sven-Göran Eriksson wordt volgend seizoen waarschijnlijk trainer bij Olympique Marseille. De aanstelling van de Zweed wordt mogelijk voor de jaarwisseling al bekendgemaakt door de Franse club.

Dat stelt zijn assistent Tord Grip maandag in de Engelse krant The Sun. "Het gerucht is waar. We zijn in vergaande onderhandeling."

De benoeming van Eriksson hangt alleen nog af van de overname van Marseille door een Canadese zakenman. Deze heeft 150 miljoen euro geboden om de club in handen te krijgen. Eriksson stelde begin december te hunkeren naar een rentree op het veld. De 58-jarige oefenmeester stopte deze zomer na het WK als bondscoach van Engeland. Hij ontvangt nog tot juni zijn wekelijkse salaris van 67 duizend euro van de Engelse bond.

Voetbalstad

De oud-trainer van onder meer Lazio, Sampdoria en Benfica ziet wel toekomst bij Marseille, dat dit jaar een teleurstellend seizoen doormaakt. "In Frankrijk is op dit moment maar één ploeg dat erg goed voetbalt, en dat is Olympique Lyon", zegt Grip. "Maar Marseille is een echte voetbalstad in Frankrijk." De club versleet de afgelopen vier jaar maar liefst zes trainers. De huidige hoofdcoach Albert Emon zou aan het einde van dit seizoen het veld moeten ruimen.