BARCELONA - Ruud van Nistelrooy was zondag weer een belangrijke spits. De Nederlandse oud-international ontpopte zich in de uitwedstrijd van Real Madrid bij Espanyol tot matchwinner. In de 50e minuut maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd met een hard, laag schot in de hoek op aangeven van Guti.

Vanaf de 54e minuut speelde Real Madrid met tien man. Cannavaro kreeg de rode kaart na zijn tweede gele. Door de winst naderde Real rivaal FC Barcelona tot op één punt op de ranglijst, maar wel met een duel meer gespeeld.

Sevilla

FC Sevilla werd de nieuwe leider in de Spaanse voetbalcompetitie. De ploeg, die afgelopen donderdag thuis nog verloor van AZ, zegevierde zondag met 3-1 in de uitwedstrijd tegen middenmoter Recreativo Huelva.

Luis Fabiano opende in de 11e minuut de score uit een strafschop. Jesus Vazquez maakte acht minuten later gelijk, maar nog voor rust kwam Sevilla opnieuw op voorsprong, nu door Frederic Kanouté. Acht minuten na rust bepaalde Navas de eindstrijd op 1-3.

Met 34 punten uit 15 duels kwam FC Sevilla op de eerste plaats te staan. Het afwezige FC Barcelona - wegens de wereldbeker in Yokohama - bleef met 33 uit veertien wedstrijden tweede, één punt voor Real Madrid.