LONDEN - Manchester United heeft duur verlies geleden in de Engelse voetbalcompetitie. De miljoenenploeg en koploper verloor zondag verrassend van het laaggeklasseerde West Ham United met 1-0.

De goal kwam in de 75e minuut van de voet van Nigel Reo-Coker. Manchester liet door de nederlaag Chelsea tot twee punten naderen. De sterrenploeg uit Londen won met 3-2 van Everton. Didier Drogba besliste het duel in de 87e minuut in het voordeel van Chelsea met een prachtig afstandsschot.

Arsenal raakte de derde plaats in de Premier League kwijt aan Liverpool. De Londenaren lieten in het thuisduel tegen Portsmouth opnieuw punten liggen: 2-2. Liverpool won met 3-0 bij Charlton Athletic en heeft nu één punt meer dan Arsenal.

Pardew

West Ham beleefde een turbulente week. Na zes nederlagen op rij ontsloeg de club uit Londen afgelopen maandag manager Alan Pardew.

Alan Curbishley nam het roer over en hij maakte wat je noemt een vliegende start. West Ham, de nummer achttien van de ranglijst, slaagde erin Manchester in te tomen.

Na de goal van Reo-Coker probeerde de club van doelman Edwin van der Sar, die deze week zijn contract verlengde, tevergeefs de aansluiting te vinden.

Robben

Everton kwam twee keer op voorsprong tegen Chelsea, waar Arjen Robben in de basis mocht beginnen. Artete benutte in de 38e minuut een strafschop. De Duitser Ballack bracht kort na rust via een vrije trap Chelsea langszij.

Everton nam in de 64e minuut opnieuw de leiding dankzij een rake kopbal van Yobo. Frank Lampard bracht in de 81e minuut met een fraai schot de ploegen weer op gelijke hoogte. Drogba besliste met een harde, lange boogbal het duel uiteindelijk toch nog in het voordeel van de Londonse sterrenploeg van coach Mourinho.

Gunners

Arsenal behield de ongeslagen status in het nieuwe Emirates Stadium. Portsmouth leek daar een einde aan te maken door zowel kort voor als na de rust te scoren: 0-2. Emmanuel Adebayor en Gilberto Silva brachten de thuisclub langszij, maar verder kwam Arsenal niet.

Het zoveelste puntenverlies in korte tijd van 'The Gunners' zal PSV het gevoel geven niet kansloos te zijn in de achtste finales van de Champions League.

Reds

De overwinning van Liverpool op Charlton Athletic kwam vrij moeizaam tot stand. 'The Reds' namen pas laat afstand van de nummer voorlaatst in de Premier League. Xabi Alonso benutte na drie minuten een strafschop.

De andere twee doelpunten vielen in de slotfase. Craig Bellamy en Steven Gerrard scoorden in de 82e en 88e minuut. Dirk Kuyt startte als basisspeler.

Jol

Tottenham Hotspur won met 2-1 de uitwedstrijd bij Manchester City. De ploeg van de Nederlandse trainer Martin Jol, tegenstander van Feyenoord in de derde ronde van de UEFA-beker, steeg door de zege naar de zevende plaats met 28 punten.

Calum Davenport en Tom Huddlestone scoorden voor de Spurs, waar in de basis noch op de bank plek was voor Edgar Davids.