ROTTERDAM - Het Nationale Masters tennis is zondag in Rotterdam bij de mannen gewonnen door Robin Haase.

De tweede geplaatste Hagenaar versloeg in drie sets de Rotterdamse titelhouder Raemon Sluiter: 3-6 6-3 6-4.

Krajicek

Bij de vrouwen veroverde Michaëlla Krajicek de Masters-titel opnieuw. Nederlands beste tennisster versloeg in de finale Elise Tamaëla met twee keer 6-4. "Het totale plaatje was goed, maar het kon beter", meldde de 17-jarige Krajicek na haar derde nationale indoortitel op rij.

De winnares was in de finale minder dominant dan in haar voorgaande partijen. Dat lag vooral aan een soms haperende eerste opslag en de ergernis die dat bij de titelverdedigster opriep. "De service liet me nogal eens in de steek. Vooral de eerste opslag.

Daar werd ik boos van. Ik speelde echter wel agressief", zei ze over haar winst.

Fouten

Krajicek, dit seizoen op de WTA-Tour goed voor twee toernooizeges, maakte in de tweede set meer fouten dan in de eerste. Ze brak in beide sets een keer de opslag van de als tweede geplaatste Tamaëla. De Culemborgse, vooral actief in de kleinere internationale toernooien, bood tegenstand maar miste de vasthoudendheid in de slagenwisselingen om het Krajicek echt heel moeilijk te maken.

Ze kreeg in de tweede set nog wel breekkansen, maar stond uiteindelijk opnieuw met lege handen. Ook vorig jaar verloor de 22-jarige tennisster van Krajicek, die sinds haar elfde geen partij meer van een Nederlandse tegenstandster heeft verloren.