ZEIST - Scheidsrechter Pieter Vink is gepromoveerd naar de Premier Category, de op een na hoogste categorie van arbiters in Europa. Dat maakte de voetbalbond KNVB vrijdag bekend.

Vink (39) debuteerde vorige maand al in de Champions League; hij floot het duel tussen Olympique Lyon en Dinamo Kiev. Hij voegt zich bij Jan Wegereef, die ook deel uitmaakt van de Premier Category.

Eric Braamhaar is de enige Nederlandse arbiter die behoort tot de hoogste categorie, de elite.

Scheidsrechter

Vink, Braamhaar en Wegereef maken deel uit van een groep van veertig scheidsrechters die in de eerste week van februari 2007 in Rome bijeenkomen om zich voor te bereiden op de resterende wedstrijden in Champions League, UEFA-beker en kwalificaties voor het Europees kampioenschap van 2008.

In Rome komen ook 25 arbiters samen die in 2007 in aanmerking komen om internationale wedstrijden te leiden. De 29-jarige Bas Nijhuis is hiervoor uitgenodigd.

De internationale lijst van de Europese bond UEFA telt vanaf 1 januari 2007 zeven Nederlandse scheidsrechters: Kevin Blom, Ruud Bossen, Eric Braamhaar, Björn Kuipers, Bas Nijhuis, Pieter Vink en Jan Wegereef.