LONDEN - Tottenham Hotspur heeft donderdagavond op overtuigende wijze de eindzege in groep B van het UEFA-bekertoernooi veilig gesteld. De ploeg van coach Martin Jol won met 3-1 van concurrent Dinamo Boekarest. Jermain Defoe scoorde twee keer voor de Londense ploeg, die vrijdag tijdens de loting in Nyon mogelijk aan Feyenoord wordt gekoppeld.

In dezelfde groep was Leverkusen met 2-1 te sterk voor Besiktas. Daarmee verzekerde de Duitse ploeg zich van het derde startbewijs in deze poule voor de derde ronde.

Glasgow Rangers

In groep A eindigde Glasgow Rangers op de eerste plaats. De Schotse ploeg sloot de groepsfase af met een kleine zege (1-0) op Partizan Belgrado. Alan Hutton maakte het doelpunt. Maccabi Haifa en Livorno kwalificeerden zich eveneens voor de derde ronde.

In groep C, gewonnen door AZ, verzekerde Sporting Braga zich achter Sevilla van het derde en laatste ticket. De Portugese ploeg versloeg Grasshoppers met 2-0.

In groep D, met het uitgeschakelde SC Heerenveen, was Parma al zeker van de eindzege. De Italiaanse ploeg deed er thuis tegen nummer twee Osasuna weinig meer aan: 0-3.