PUSAN - Voetballers die tijdens de voorronden voor het WK voetbal een gele kaart hebben gekregen, zullen het WK met een schone lei beginnen. Dit verklaarde de wereldvoetbalbond FIFA woensdag.

Spelers die geschorst zijn voor een aantal wedstrijden, moeten die straf wel uitzitten. "Als een speler voor drie wedstrijden geschorst is en er nog maar twee heeft gemist, mist hij dus ook de eerste wedstrijd van het WK", legde Michel Zen-Ruffinen, secretaris van de FIFA, uit.

Jose Luis Chilavert, doelman van Paraguay, valt onder deze regeling. Chilavert is geschorst voor vier duels, omdat hij tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd spuugde naar de Braziliaan Roberto Carlos. Hij heeft nog maar twee wedstrijden gemist en staat daardoor dus de eerste twee duels tijdens het WK aan de kant.

Zen-Ruffinen zei ook nog dat de deelnemende 32 landen een bedrag van 1,5 miljoen gulden ontvangen als vergoeding van de onkosten die ze maken tijdens de voorbereidingen. Wat de landen uiteindelijk krijgen tijdens het toernooi, moet nog besproken worden door de FIFA.