WAALWIJK - Mark Wotte is per direct benoemd tot trainer-coach van RKC Waalwijk. De Brabantse club bereikte donderdagochtend overeenstemming met de 45-jarige oefenmeester. Wotte zal zondagmiddag bij de wedstrijd tegen NEC voor de eerste keer op de bank zitten.

RKC Waalwijk ontsloeg onlangs hoofdtrainer Adrie Koster wegens povere resultaten. In de tussentijd nam Adrie Bogers waar. RKC staat zeventiende op de ranglijst van de eredivisie.

Contract

Mark Wotte werkte de laatste tijd in Egypte bij de club Ismaelia. Zijn familie kreeg heimwee naar Nederland. Hij wilde daarom graag terugkeren naar Nederland. Zijn contract liep af op 1 januari. In Waalwijk tekende hij tot 2008 met een optie voor nog een jaar.

Wotte was in de eredivisie eerder werkzaam bij ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Den Bosch en Willem II. Ook functioneerde hij bij de KNVB met Jong Oranje en bij Feyenoord als directeur.

Volgens RKC's directeur Henry van der Vegt heeft de club nu een trainer die perfect past in het topsportklimaat in Waalwijk. Adrie Bogers zal Wotte assisteren. ,,Wij zijn overtuigd dat Wotte en Bogers RKC weer op de rit zullen krijgen'', aldus Van der Vegt.