LOS ANGELES - Een van 's werelds beste tennissters is klaar met de topsport. De Amerikaanse Lindsay Davenport verwacht in mei haar eerste kind. "Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog toptennis zal spelen", zei de 30-jarige Californische.

Bekijk video

Vader van haar baby is John Leach, de broer van de voormalige dubbelspeltopper Rick Leach. De drievoudige grandslamwinnares speelde dit jaar weinig toernooien wegens aanhoudende rugklachten.

Zij beëindigt haar loopbaan als nummer 25 van de wereld. Davenport stond vier keer aan het eind van het tennisjaar op nummer 1: 1998, 2001, 2004 en 2005.

Tennisbanen

"Tot vandaag heb ik nog geen verlangen naar de tennisbanen bespeurd", aldus Davenport die vorige week nog enkele demonstratiepartijen voor goede doelen speelde. "Integendeel. Ik ben gelukkig dat nu de tweede fase van mijn leven gaat beginnen. Man en kind komen nu op de eerste plaats."

Davenport won de US Open in 1998, Wimbledon het jaar daarop en de Australian Open in 2000. In 1996 was zij olympisch kampioen. In totaal behaalde zij 51 titels in het enkelspel. Ze staat 25e op de wereldranglijst. Het vrouwentennis verliest met haar een van de sportiefste speelsters.