JEREZ - Het monopolie van Bridgestone in de Formule 1 is nog maar net begonnen, maar de Japanse bandenfabrikant ligt nu reeds onder vuur. De teambazen pikken het niet dat sommige teams moeten betalen voor de banden en anderen ze gratis krijgen.

"We willen allemaal op dezelfde manier worden behandeld. De teams die voor hun banden moeten betalen zijn heel boos toen bleek dat andere teams de volgende drie jaar niet moeten betalen", uitte een teambaas zijn ongenoegen tegenover Autosport.

Bij Bridgestone is men zich intussen van geen kwaad bewust.

"Als enige bandenleverancier zullen we de regels van de FIA handhaven. Die stellen dat we alle teams dezelfde hoeveelheid banden en dezelfde types moeten bezorgen. Wanneer zij extra banden vragen voor test in hun windtunnel, dan is het ook normaal dat we die aanrekenen", verdedigen de Japanners zich. "We zijn verbaasd over het ongenoegen, en zijn zelf ook verbolgen over het feit dat hierover werd gepraat tijdens de laatste vergadering tussen de teambazen. Dit soort details uit onze contracten zijn namelijk vertrouwelijk.

Bridgestone is door het vertrek van Michelin vanaf 2007 de enige bandenleverancier in de Formule1.