HEERENVEEN - SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek heeft de hoop op verlenging van het Europese avontuur nog niet opgegeven. Om ook na de winter nog actief te zijn in de UEFA-beker moeten zijn ploeg donderdag met drie doelpunten verschil winnen van het Franse RC Lens. "We moeten het geloof hebben dat het echt kan", aldus Verbeek.

De coach van Heerenveen heeft een duidelijk strijdplan in gedachten tegen de huidige nummer twee van de Franse competitie. "Lens speelt altijd met min of meer vier aanvallers. Dan kun je als trainer van de tegenpartij kiezen voor één of twee controlerende middenvelders. Wij gaan, met Thomas Prager, voor de eerste optie. Als we er in slagen Lens onder druk te zetten, moeten zij de lange bal spelen. Dat is in ons voordeel."

Verbeek put vertrouwen uit de goede competitiewedstrijden van Heerenveen in de laatste weken. "Lens is natuurlijk van een ander kaliber dan Roda JC, maar in de huidige vorm zijn we thuis tot veel in staat."

Drost

Heerenveen begint donderdag in vermoedelijk dezelfde opstelling als vrijdag tegen Roda JC (1-0). De geblesseerden Ugur Yildirim en Paul Bosvelt ontbreken allebei nog. Jeroen Drost maakt wel weer deel uit van de A-selectie. Het Abe Lenstra-stadion is waarschijnlijk gevuld met zo'n 22.000 supporters.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Hansson, Dingsdag en Breuer; Poulsen, Prager, Hanssen en Pranjic; Nilsson en Alves.