AMSTERDAM - Het is onzeker of Philippe Léonard na de winterstop nog bij Feyenoord voetbalt. De Belg gaat binnenkort met de technische staf van de Rotterdamse club om de tafel zitten om zijn toekomst te bespreken. "We gaan kijken wat voor hem het beste is", zegt technisch manager Peter Bosz woensdag. "Hij heeft geen gelukkig debuut achter de rug."

Léonard is sinds eind augustus in dienst bij Feyenoord. De afgelopen twee seizoenen speelde de 32-jarige linksback bij Standard Luik. Daar kon hij transfervrij vertrekken nadat hij deze zomer weigerde bij te tekenen.

"Hij begon al niet echt fit aan het seizoen, en raakte vlak daarna ook nog geblesseerd", zegt Bosz. "Dat betekende dat hij pas in oktober tegen Ajax kon debuteren. En dat verliep ook niet goed."

Van een definitieve breuk met de verdediger wil Bosz niet spreken. "In de winterstop gaan we evalueren." Léonard, die nog tot eind volgend seizoen onder contract staat in Rotterdam, heeft in de Belgische media aangegeven dat het beter is dat hij vertrekt. "De tactiek van Feyenoord ligt me niet", zegt hij op de website Sporza.be. "Met drie man achterin spelen, met een systeem van individuele mandekking, dat is niets voor mij. Ik speelde in het verleden altijd in zonedekking."