RIJSWIJK - Feyenoord staat woensdagavond in de laatste wedstrijd van groep E voor de UEFA-beker voor een lastige klus. Alleen winst op het Poolse Wisla Krakow helpt de Rotterdammers Europees overwinteren.

De uitgangspositie van Ajax in het laatste groepsduel is een stuk eenvoudiger. De Amsterdammers mogen met minder dan vijf treffers verschil verliezen van Zulte-Waregem en dan zijn ze nog door.

Vlaar

Bij Feyenoord moet trainer Erwin Koeman vooral achterin improviseren. Ron Vlaar maakt voor de Rotterdammers zijn Europese debuut. Hij was lang door een voetblessure uitgeschakeld, maar begint woensdag in de Kuip in de basis. Karim Saïdi en Dwight Tiendalli zijn geblesseerd en Royston Drenthe geschorst.

Koeman

"Als Drenthe niet was geschorst, had Vlaar niet in de basis gestaan", gaf Koeman toe. "Maar ik moet nu wel en hij daardoor ook." De Polen hebben genoeg aan een gelijkspel om door te gaan. "We moeten dus geduld hebben", aldus Koeman.

Ajax

Bij Ajax kan trainer Henk ten Cate woensdag in België over Ryan Babel beschikken. De aanvaller is hersteld van buikgriep. Wesley Sneijder en Kenneth Perez starten in de basis. Beiden zijn geschorst in Nederland wegens beledigingen. Bij winst stuit Ajax na winterstop op een afvaller uit de Champions League.