GENT - Trainer Henk ten Cate van Ajax kan woensdagavond tijdens de uitwedstrijd bij Zulte-Waregem over Ryan Babel beschikken. De linksbuiten is hersteld van een buikgriep. De oefenmeester verklapte dinsdagavond rond de afsluitende training voor het laatste groepsduel in de UEFA-beker in Gent dat hij ook een beroep op Wesley Sneijder en Kenneth Perez doet.

Beide middenvelders ontbraken de afgelopen weken bij Ajax omdat ze in verschillende duels de arbitrale leiding beledigden. Ten Cate wil dat beide middenvelders spelritme houden.

Ajax kwalificeert zich bij een nederlaag van minder dan vijf doelpunten verschil voor de derde ronde van de UEFA-beker. Bij een zege op de nummer elf van de Belgische competitie stuiten de Amsterdammers na de winterstop op een afvaller uit de Champions League. Ajax treft in de volgende ronde een groepswinnaar uit de UEFA-beker wanneer de ploeg als derde eindigt.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Ogararu, Stam, Grygera en Emanuelson; Gabri, Heitinga, Perez en Sneijder; Huntelaar en Babel.