ROTTERDAM - Ron Vlaar maakt woensdagavond in De Kuip zijn Europese debuut bij Feyenoord. De 21-jarige verdediger neemt in de laatste groepswedstrijd tegen het Poolse Wisla Krakow in het UEFA-bekertoernooi de plaats in van de geschorste Royston Drenthe.

Vlaar raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd aan zijn voet. Daarna duurde het relatief lang voordat hij weer helemaal speelklaar was. Afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) maakte de jeugdinternational na de rust zijn rentree op het hoogste niveau.

Afgezien van Drenthe, die in de vorige UEFA-bekerwedstrijd in en tegen Nancy (3-0) de gele en rode kaart kreeg, verschijnen dezelfde Feyenoorders in het veld als tegen ADO Den Haag. Wel brengt trainer Erwin Koeman nog enkele wisselingen in zijn opstelling aan.

Buijs

Middenvelder Danny Buijs begint als rechtsback, Serginho Greene verhuist in de defensie naar de linkerkant en aanvoerder annex libero Theo Lucius speelt weer eens centraal op het middenveld. Feyenoord moet winnen om de derde ronde te bereiken, Wisla Krakow heeft aan een gelijkspel genoeg.

Opstelling

Opstelling Feyenoord: Timmer; Buijs, Bahia, Vlaar en Greene; Hofs, Lucius en De Guzman; Kolkka, Charisteas en Huysegems.

AZ

AZ-speler Danny Koevermans mist donderdag waarschijnlijk de Uefa Cup-wedstrijd in en tegen Sevilla. De 28-jarige aanvaller kampte de voorbije dagen met griep. Hij lijkt niet voldoende hersteld. "Gezien het belang van de wedstrijd ziet het ernaar uit dat hij niet meereist naar Sevilla", zegt een woordvoerder van de Alkmaarse club.

Koevermans trainde dinsdag apart van de groep. De Zuid-Hollander, die zondag in het competitieduel met Ajax ook al ontbrak, stond met de geblesseerde doelmannen Khalid Sinouh en Joey Didulica op het trainingsveld.

AZ heeft donderdag in Andalusië aan een punt genoeg om als groepswinnaar in Poule C te eindigen. Bij verlies eindigt de ploeg van trainer Louis van Gaal op de tweede plaats in de groep. Kwalificatie voor de volgende ronde is al zeker gesteld.