AMSTERDAM - Robert Doornbos rijdt volgend seizoen mogelijk voor het Toro Rosso team van Gerhard Berger. Volgens de Oostenrijker staat de Nederlander samen met Narain Karthikeyan, Tiago Monteiro, Scott Speed en Vitantonio Liuzzi op het lijstje van kandidaten.

"Scott en Tonio staan op pole-position,maar er moeten nog een aantal zaken besproken worden. Er zijn natuurlijk ook nog andere kandidaten en Doornbos, Karthikeyan en Monteiro maken daar deel van uit", verklaarde Berger aan FORMULE 1 RaceReport. "We hebben in elk geval een goede reden waarom we nog geen opheldering over onze rijderscombinatie voor 2007 kunnen geven."

Die reden heeft waarschijnlijk te maken met de financiële situatie van het team . Mede-eigenaar Red Bull gaf immers al te kennen dat Berger zelf voor meer financiële middelen moet zorgen. Dat is niet simpel en Berger denkt er zelfs aan om Mika Hakkinen of Juan Pablo Montoya in te lijven om zo extra geldschieters binnen te halen. Voorlopig zonder succes en dus lijkt Narain Karthikeyan plots een goede kans op een zitje te maken. De Indiër brengt namelijk 12 miljoen aan sponsoring met zich mee.

"Het is wel zo dat geld de doorslag kan geven in het geval we kunnen kiezen uit twee gelijkwaardige kandidaten. Maar we zijn niet enkel uit op geld. Anders hadden wel al een contract afgesloten met de rijder met het grootste budget.”

Hakkinen spilfiguur

Opvallend is dat ook Tiago Monteiro op het lijstje van Toro Rosso opduikt. De Portugees liet onlangs nog weten bijna rond te zijn met Spyker, maar een officiële bevestiging laat nog steeds op zich wachten. Bovendien doen er de laatste dagen heel wat geruchten de ronde over het Nederlandse team. Oorzaak van die geruchten is Mika Hakkinen.

De Finse ex-wereldkampioen testte onlangs voor McLaren en werd enige tijd in verband gebracht met het tweede zitje van het Britse team. Dat ging uiteindelijk naar de jonge Lewis Hamilton. Die was eerder bijna rond met Spyker, wat aangeeft dat Monteiro niet de favoriete kandidaat voor het plaatsje naast Christijan Albers is. Dat gevoel werd nog versterkt door recente uitspraken van teamleider Colin Kolles. Hij liet immers doorschemeren dat Spyker in de running is voor de diensten van Hakkinen.

Dat maakt de Fin meteen tot een spilfiguur in de strijd om de resterende zitjes. Naast Spyker en Toro Rosso is ook McLaren nog steeds een optie voor de Fin. Volgens insiders wil het Britse team Hakkinen graag inlijven als testrijder. Op die manier kan Hakkinen opnieuw aan de F1 wennen en invallen voor Hamilton indien die niet aan de hooggspannen verwachtingen zou voldoen.