ZEIST - De forse charge van Ajacied Klaas-Jan Huntelaar tegen AZ-speler Simon Cziommer zondag in de Arena (2-2) blijft onbestraft. De KNVB liet dinsdag weten dat de spits niet in staat van beschuldiging wordt gesteld. De voetbalbond beriep zich op de reglementen.

"Het incident is waargenomen en beoordeeld door scheidsrechter Braamhaar. Dit betekent dat de tuchtrechterlijke organen van de KNVB achteraf niet meer tot strafvervolging kunnen overgaan", meldde de voetbalbond.

Braamhaar

Braamhaar stond er zondag bovenop toen Huntelaar met zijn been een blok voor de bal zette en daarbij Cziommer hard op zijn knie raakte. De scheidsrechter greep niet in. Na afloop, na bestudering van de tv-beelden, gaf Braamhaar evenwel te kennen dat Huntelaar de rode kaart had verdiend. "Daarover is geen discussie mogelijk", stelde hij.

Janssen

Vitesse moet het de eerstvolgende vier wedstrijden stellen zonder Theo Janssen. De 25-jarige middenvelder is voor vier duels geschorst wegens zijn rode kaart zondag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1).

Janssen maakte zich in dat duel schuldig aan het trappen van tegenstander Cerezo Fung a Wing. De Arnhemmer ging dinsdagmiddag akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.