NYON - De uitspraak in de tweede strafzaak tegen Feyenoord, het zogenaamde bierincident in de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers, laat nog steeds op zich wachten. Een woordvoerder van de UEFA zei dinsdag rekening te houden met het einde van deze week of zelfs begin volgende week. Het is de vierde keer dat de UEFA de datum van het vonnis opschuift.

Volgens de woordvoerder is voor enige achterdocht over de mogelijke hoogte van de straf geen enkele aanleiding. "De tuchtcommissie heeft deze maand ongeveer vijftig strafzaken in behandeling. Dat vergt nu eenmaal tijd. De meest dringende zaken worden als eerste behandeld."

Ongeregeldheden

Feyenoord was donderdag in Nyon als eerste ploeg aan de beurt na de zware ongeregeldheden in Nancy. De tuchtcommissie van de UEFA deed nog dezelfde dag uitspraak: Twee wedstrijden zonder publiek voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar, en een boete van 125.000 euro.

De motivering van het (milde) vonnis is dinsdag rondgestuurd, waarna de betrokken partijen drie dagen de tijd hebben eventueel in beroep te gaan.

Feyenoord legde zich meteen na de bekendmaking van de straf opgelucht neer bij de uitspraak. De woordvoerder van de UEFA kon dinsdag niet bevestigen dat de aanklager van plan is beroep tegen het vonnis aan te tekenen. "Mij is daarvan niets bekend. Ik heb daarover nog niets gehoord. Aan het einde van deze week kunnen we daarover meer zeggen."

De UEFA-zegsman gaf evenmin uitsluitsel over de oorspronkelijke eis tegen Feyenoord. Volgens publicaties in Nederlandse kranten wilde de aanklager de Rotterdamse ploeg voor de rellen in Nancy, en ook gezien het belaste verleden, schorsen voor een of zelfs twee jaar. "Dat is vertrouwelijk, daar mag ik niets over zeggen."