AMSTERDAM - Leonardo speelt na de winterstop voor Ajax. De spits van NAC tekent een contract dat hem tot de zomer van 2009 aan de Amsterdamse club bindt. De 23-jarige Braziliaan moet nog wel met goed gevolg de medische keuring afleggen.

Leonardo wordt voorlopig nog niet gepresenteerd. Ajax en de aanvaller zullen wachten totdat de transfermarkt in de winterstop weer wordt geopend. De clubleiding van Ajax wil de overgang daarom nog niet bevestigen. "Ik kan en wil niets zeggen. We zijn bovendien een beursgenoteerd bedrijf. We zijn aan regels gebonden", sprak trainer Henk ten Cate maandag na afloop van de training.

Ajax betaalt 750.000 euro voor Leonardo die ook in de belangstelling van Tottenham Hotspur en PSV stond. NAC moet de transfersom delen met de aanvaller en Feyenoord. De Braziliaan doorliep vanaf zijn twaalfde de jeugdopleiding van de Rotterdamse club. "Ik weet niet of Leonardo ons beter maakt", sprak Ten Cate afgelopen vrijdag al over de spits. "Van één speler word je niet zo vlug veel beter. Hij geeft me wel meer alternatieven voor de aanval. Dat is prettig."