AMSTERDAM - FC Nantes overweegt Fabien Barthez in te lijven. De 35-jarige doelman kondigde begin oktober zijn pensioen aan bij gebrek aan belangstelling van clubs. Bij Nantes voldoen de huidige sluitposten Vladimir Stojkovic, Tony Heurtebis en Vincent Briant niet. De club ontkent noch bevestigt de geruchten over de komst van de oud-international.

Barthez zette begin dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière. De doelman, die deze zomer met Frankrijk de finale van het WK in Duitsland verloor, zocht deze zomer tevergeefs naar een nieuwe club. Zijn contract bij Olympique Marseille liep aan het einde van vorig seizoen af.

De keeper wilde zijn loopbaan graag afsluiten bij Toulouse, waar hij zijn profcarrière in 1991 begon. Tot een contract bij de Franse club kwam het niet. Onlangs werd de naam van Barthez door de blessure van Petr Cech ook genoemd bij Chelsea.

De oud-doelman van onder meer Manchester United stond 87 wedstrijden onder de lat van het Franse nationale elftal. Met 'Les Bleus' werd hij in 1998 wereldkampioen en twee jaar later Europees kampioen.

Nantes maakt een slecht seizoen door in de Franse Ligue 1. De ploeg van trainer Rudi Roussillon staat na zeventien wedstrijd met dertien punten op de een na laatste plaats van de ranglijst.