GRONINGEN - Het zuidwestelijk deel van de grasmat van stadion Euroborg in Groningen moet voor de tweede keer worden vervangen. Het gras op dit deel van het veld vertoont weer meer dan normale speelschade. Dat heeft de gemeente Groningen maandag gemeld.

Het onderhoudsteam hoopt met nieuwe maatregelen, zoals extra beluchting, wekelijks onderhoud en regelmatige intensieve nazorg voor een structurele oplossing te zorgen. Een belangrijke oorzaak voor de slechte staat van de grasmat is de overkapping van het stadion. Het slechte gras ligt overdag in de schaduw en kan daardoor niet of nauwelijks opdrogen.

Bovendien sterft het gras af door een slechte luchtstroom in het stadion. Beschadigde plantendelen gaan verslijmen, waardoor de toplaag glad wordt.

Het nieuwe gras is van een andere soort dan de zoden die eind november 2005 in dit deel van het stadion werden gelegd. De nieuwe komen uit Brabant en sluiten qua opbouw beter aan bij de stadionmat en zijn onderliggende structuur. De herbezoding kost ongeveer 25.000 euro.