AMSTERDAM - Een finalewedstrijd moet woensdag uitwijzen welke club dit jaar de Argentijnse landstitel krijgt. Omdat lijstaanvoerder Boca Juniors zondag voor de tweede keer op rij verloor, kwam achtervolger Estudiantes de la Plata in de slotronde van de competitie op een gelijk aantal punten. De titel kan echter niet op doelsaldo kan worden beslist, waardoor nu een beslissingswedstrijd moet worden gespeeld.

Boca had zondag aan een gelijkspel in eigen huis tegen Atletico Lanús voldoende om de derde landstitel op rij binnen te slepen. De club uit Buenos Aires zou hiermee het record evenaren van stadgenoten River Plate en Racing Club, die in het verleden eveneens drie titels op rij wonnen.

Penalty

Boca begon het duel goed en kwam na een half uur op voorsprong door een benutte penalty van spits Martín Palermo. Vlak voor rust kwamen de bezoekers via Claudio Graf echter langszij. Kort na rust zette Rodrigo Archubi de 2-1 eindstand voor Lanús op het scorebord.

Estudiantes kwam door een 2-0 thuisoverwinning op Arsenal de Sarandi op een gedeelde eerste plaats op de ranglijst. Zowel Boca als Estudiantes vergaarden dit seizoen 44 punten. Estudiantes heeft voor de beslissingswedstrijd een historisch voordeel: de club won elf van de laatste twaalf duels tegen Boca. Trainer Ricardo La Volpe verklaarde zondag zijn contract bij Boca in te leveren als zijn ploeg woensdag niet van Estudiantes wint.