SENTUL - Jeroen Bleekemolen is zondag na afloop van de A1 Grand Prix in het Indonesische Sentul gediskwalificeerd. De Nederlander zou zich niet aan de regels hebben gehouden bij een pitsstop. Bleekemolen reed in de slotfase van de wedstrijden met zijn bolide de pitsstraat in terwijl dat niet meer mocht.

Door de straf is Bleekemolen uit het klassement van de Gudang Garam A1GP in Sentul geschrapt. Hij was na een dertiende startplek in de mainrace als vijfde over de streep gekomen. De nummer zes, Alex Yoong van Team Maleisië, schuift nu een plek op in de eindstand.

Team Nederland loopt door de diskwalificatie zes punten mis en blijft nu op zeventien punten staan. Daardoor zakt de ploeg naar de dertiende plaats in de tussenstand.

Als Bleekemolen niet was gediskwalificeerd, was hij op de vijfde plaats geëindigd. Nieuw-Zeeland (Jonny Reid) won voor het eerst in de A1-cyclus. Duitsland werd tweede, voor Frankrijk. Bleekemolen boekte in het laatste deel van de wedstrijd op het circuit van Sentul veel progressie omdat hij op het juiste moment zijn regenbanden inwisselde voor slicks (banden voor droog weer). Bovendien had Bleekemolen het geluk dat de voor hem rijdende Engelsman Robbie Kerr uitviel.