BARCELONA - FC Barcelona heeft zijn leidende positie in de Primera Division zaterdagavond verdedigd ten koste van Real Sociedad. Met veel moeite. Ronaldinho redde Barça maar weer eens: 1-0.

Real Sociedad hield de koploper in Nou Camp lang op 0-0. Aan kansen hadden de Catalanen geen gebrek. De bal wilde echter maar niet voorbij doelman Claudio Bravo in het net.

Totdat Ronaldinho na een uur wel op de goede plaats stond en goed werd aangespeeld door Ludovic Giuly. De Braziliaanse sterspeler rondde beheerst af. Het was zijn elfde treffer van het seizoen.

Barcelona kan derhalve zondag met een gerust hart naar Japan vliegen om daar een gooi te doen naar de World Cup voor clubteams.

Euforie

Frank Rijkaards euforie werd enigszins getemperd door de rode kaart voor Sylvinho. De Braziliaanse linksback kreeg vlak voor tijd twee keer geel. Barcelona heeft Giovanni van Bronckhorst, volgens ingewijden een van de vijf besten van Europa dit jaar op die positie, achter de hand. De Nederlander kreeg zaterdag rust.

Sevilla

Barcelona heeft twee punten voorsprong op Sevilla. Real Madrid staat derde op vier punten. Sevilla veroverde de tweede plaats zaterdagavond na de topper tegen Real Madrid met 2-1.

Real Madrid, met Ruud van Nistelrooij in de gelederen, kwam in Sevilla na twaalf minuten wel op voorsprong door David Beckham. De vroege voorsprong werd vijf minuten later ingeleverd. Frederic Kanouté tekende voor zijn elfde seizoenstreffer bij Sevilla.

Daarmee voert hij samen met Ronaldinho de topscorerslijst in Spanje aan. In de tweede helft bezorgde invaller Ernesto Chevanton de thuisclub de zege. Sevilla komt komende week in Europees verband in actie tegen AZ.

Fuentes

Terwijl de selectie van Barcelona op tournee gaat, hebben de juristen thuis genoeg te doen. Barcelona kondigde zaterdag aan gerechtelijke stappen te zullen ondernemen tegen Le Monde wegens laster.

De Franse krant berichtte deze week dat de Spaanse kampioen, evenals Real Madrid, banden onderhield met dopingdokter Eufemiano Fuentes voor de fysieke preparatie van spelers. Het laatste contact zou dateren van dit jaar.

Barcelona heeft toegegeven Fuentes in 1996 eens te hebben benaderd maar dat er van een samenwerking nooit iets is gekomen. Ajax-trainer Henk ten Cate, tot afgelopen seizoen de assistent van Rijkaard, noemde het verhaal grote onzin.