JEREZ - De GPDA, de vereniging van F1-rijders, eist dat de testcircuits veiliger worden. Indien hun wensen niet worden ingewilligd, dreigen ze ermee niet langer te testen. Dat deelde GPDA-voorzitter Ralf Schumacher mee.

"De situatie in Jerez is fel verbeterd, maar in Barcelona en Valencia is er nog werk aan de winkel. Iedereen is zich er van bewust en we willen dat er maatregelen worden getroffen. We willen ons veilig voelen wanneer we testen. Als de circuits de gevraagde werken niet uitvoeren, dan gaan we er niet langer testen. Zo simpel is het", dreigt GPDA woordvoerder Ralf Schumacher op Autosport.

Of het zo'n vaart zal lopen is nog niet zeker. In het verleden deelden lang niet alle F1-rijders de standpunten van de GPDA.

"Het is inderdaad zo dat niet alle rijders altijd dezelfde mening delen en dezelfde doelen nastreven. Sommige rijders tonen ook geen interesse, maar dat betekent dat ik als voorzitter mijn verantwoordelijkheid moet nemen. Onze samenkomst in Jerez was in elk geval vruchtbaar en we zijn er bijna zeker van dat de circuits aan onze vraag tegemoet zullen komen."