AMSTERDAM - De Spaanse arts Eufemiano Fuentes ontkent de beschuldiging dat hij heeft samengewerkt met Spaanse voetbalclubs. Onder meer de namen van FC Barcelona en Real Madrid werden donderdag door de Franse krant Le Monde in verband gebracht met de dokter. "Ik ontken omdat er niets van waar is", reageerde Fuentes donderdagavond op de Spaanse televisie.

Ook de betreffende clubs ontkennen enige betrokkenheid met de in opspraak geraakte sportarts en overwegen een aanklacht tegen Le Monde. De krant beweert dat het handgeschreven brieven van Fuentes heeft gezien, waarin hij behandelingen voorschrijft aan Barça en Real.

Bij het Spaanse dopingschandaal, dat bekend staat onder de naam Operación Puerto, zijn naar verluidt ruim tweehonderd sporters betrokken. Tot nu toe kwamen bijna uitsluitend namen van wielrenners naar buiten. De Spaanse justitie is nog altijd bezig met een onderzoek.

Ullrich

Onder anderen Jan Ullrich en Ivan Basso kregen ruim vijf maanden geleden, vlak voor het begin van de Tour de France, een startverbod opgelegd. Daartoe werd besloten nadat bekend werd dat zij op de beruchte lijst stonden van 58 renners, die naar verluidt hun bloed lieten behandelen bij Fuentes.