RIJSWIJK - Directeur betaald voetbal Henk Kesler is blij dat de tuchtcommissie van de UEFA Feyenoord op een milde manier tegemoet is getreden. "Het had allemaal veel erger kunnen uitvallen. Voor Feyenoord, maar ook voor het hele Nederlandse voetbal", zei de KNVB-man over de voorwaardelijke straf die de Rotterdammers donderdag kregen opgelegd naar aanleiding van de supportersrellen in Nancy.

"Misschien is dit ook wel terecht", reageerde Kesler. "Feyenoord heeft de UEFA vooraf laten weten dat er mogelijk iets ging gebeuren. Voor de club is dit een opsteker, na alle sombere bespiegelingen vooraf. Het Nederlandse voetbal kan weer vooruitkijken. De straf heeft bijvoorbeeld geen gevolgen voor het aantal Nederlandse clubs in de Europa Cup."

De milde straf zal volgens Kesler geen gevolgen hebben voor de afspraak met de Nederlandse politiek om serieus te kijken naar de invoering van een voetbalwet, met meldingsplicht voor voetbalvandalen. "Daar ga ik niet vanuit. Dat zou wel erg kortzichtig zijn. Half januari hebben we de eerste afspraak om zaken te doen"