ROME - De toonaangevende ploegen in de Italiaanse Serie A lieten zondag punten liggen. Koploper AC Milan, met Clarence Seedorf in het basisteam, bleef in de thuiswedstrijd tegen Brescia steken op 0-0. Het achtervolgende Lazio, met Jaap Stam in de gelederen, kwam voor eigen publiek tegen subtopper Bologna niet verder dan 1-1.

Inter Milan profiteerde zondagavond van het geknoei bij de concurrentie. De roemrijke club won met 2-1 bij Parma. Recoba maakte een kwartier voor tijd uit een strafschop de winnende treffer. Inter heeft nu evenveel punten als stadgenoot AC Milan, maar staat door een slechter doelsaldo toch nog op de tweede plaats.

Door de stagnatie bij AC Milan en Lazio konden Chievo en Juventus dichterbij komen. De ploeg uit Verona won met 2-0 van Como. De Turijnse club, met Edgar Davids 78 minuten op het middenveld, versloeg Perugia met 1-0.

Lazio

Lazio kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong. De Argentijnse spits Claudio Lopez bracht het doelpunt op zijn naam. Na ruim een uur herstelde Zaccardo het evenwicht met een vliegend afstandsschot, dat doelman Peruzzi verraste, 1-1. Nervo van Bologna kreeg in de laatste minuut nog de rode kaart.

Juventus

Juventus leek zondag na opeenvolgende nederlagen tegen Brescia en Lazio opnieuw niet tot winst te komen. Aan het einde van de reguliere speeltijd was de stand nog 0-0. In de tweede minuut van de extra speeltijd sloeg de "Oude Dame" alsnog toe. Camoranesi was de maker van het kostbare doelpunt.

AS Roma

AS Roma, tegenstander van Ajax in de Champions League, won zaterdag met 1-0 bij Torino. Samuel scoorde kort na de rust. Daarmee bleef de Romeinse ploeg boven in de middenmoot.