NYON - Feyenoord moet donderdag lijdzaam afwachten wat de tuchtcommissie van de Europese voetbalunie UEFA beslist over het 'bierincident' in de Kuip tijdens het duel met Blackburn Rovers en vooral over de supportersrellen rond het daaropvolgende Europese bekertreffen in en tegen Nancy.

Een grote groep niet geregistreerde aanhangers van de Rotterdamse club raakte in de Franse stad 's middags al slaags met de Franse politie, waarna het vervolgens ook nog in het stadion volledig uit de hand liep. De Noorse arbiter onderbrak het duel voor een half uur toen de Franse politie traangas moest gebruiken om de meute rustig te krijgen.

Feyenoord heeft in de afgelopen jaren door het slechte gedrag van de fans al een aardig strafblad bij de UEFA opgelopen en vreest nu een zware straf. De tuchtcommissie komt donderdagmiddag in Nyon bijeen.

Feyenoord heeft in het verweer de nadruk gelegd op het voortraject, waarbij de club diverse instanties heeft ingeseind dat er problemen waren te verwachten. Er waren veel signalen dat fans met stadionverboden in Nederland volop kaarten hadden bemachtigd voor het duel in Frankrijk.