RIJSWIJK - PSV is de winterstop ingegaan met een voorsprong van twee punten op Ajax. In het laatste speelweekeinde van het jaar wonnen de kampioenskandidaten beide hun wedstrijd. Door een gelijkspel bij NAC liep Feyenoords achterstand verder op.

In Eindhoven versloeg PSV met slechts 1-0 Vitesse. Coach Hiddink was niet te spreken over het optreden van zijn elftal en wees naderhand weer eens op de tekortkomingen. Bouma maakte uit een vrije trap het enige doelpunt.

Zege voor Ajax

Ajax versloeg Excelsior, 2-0. Met een treffer van Ibrahimovic na minuten namen de Amsterdammers al een voorschot op de zege. Nadat Excelsior-speler Buijs na ruim een half uur de rode kaart had gekregen, stonden de Rotterdammers helemaal voor een onmogelijke opgave. Pasanen maakte Ajax' tweede doelpunt.

NAC sluit waardig af

NAC sloot de eerste competitiehelft waardig af. De club uit Breda staat vierde, na het gelijkspel in eigen huis tegen Feyenoord (1-1). Door een snel doelpunt van Pardo stond Van Marwijks formatie lange tijd voor. In de slotfase maakte Feher gelijk.

Zwolle en Groningen krijgen harde klappen

In de strijd tegen degradatie kregen FC Zwolle en FC Groningen harde klappen te verwerken. Zwolle verloor bij De Graafschap (2-3), na aanvankelijk nog met 2-1 te hebben voorgestaan. Twee minuten voor tijd maakte Bakens het winnende doelpunt. De Doetinchemmers achterhaalden Zwolle daarmee op de ranglijst.

De Graafschap, Zwolle en Groningen delen de laatste plaats met punten. Groningen verloor van Willem II, 1-0. In Tilburg maakte Landzaat met een prachtige "stift" het enige doelpunt. De formatie van Wotte klom daardoor naar de subtop.

Coach Jol niet tevreden

RKC handhaafde zich in het bovenste deel van de middenmoot, door gelijk te spelen bij NEC (0-0). Coach Jol was daarmee niet tevreden. Voortdurend hadden de Waalwijkers een overwicht, maar slaagden ze er niet in de kansen te benutten. Vrijdag al won FC Twente van RBC (3-0) en was Roda JC in Kerkrade te sterk voor FC Utrecht (1-0).