DONETSK - Co Adriaanse onderhandelt momenteel met de Oekraïense club Metalurg Donetsk over een dienstverband als hoofdtrainer.

De club meldde woensdag al rond te zijn met de 59-jarige Nederlander, maar volgens de woordvoerder van Adriaanse is er geen contract getekend. "Er zijn nog zaken die geregeld moeten worden. De onderhandelingen moeten rond het weekeinde zijn afgerond. De club heeft iets te snel zijn komst gemeld", aldus de woordvoerder van Adriaanse.

Adriaanse moet bij Metalurg de Spanjaard Angel Alonso Herrera vervangen. Die vertrok vorige week als gevolg van de mindere resultaten. Metalurg staat achtste in de competitie.

Cruiff

Bij Metalurg Donetsk speelt onder anderen Jordi Cruijff. Adriaanse nam in augustus ontslag bij het Portugese Porto. Hij kreeg daar ruzie met het management. Hij leidde Porto naar de titel en veroverde de nationale beker.

In Duitsland gaan echter gelijkertijd hardnekkige geruchten dat Adriaanse in de winterstop de opvolger wordt van Thomas Doll bij Hamburger SV. Doll maakt bij de bundesligaclub een dramatisch seizoen door, maar heeft zijn ontslag nog niet gekregen.