AMSTERDAM - Porto en Arsenal hebben woensdagavond in hun onderlinge duel voldoende aan een gelijkspel om zich beide te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. Toch wijzen de trainers elke suggestie over een salonremise resoluut van de hand. "We gaan gewoon voor de overwinning", roepen Arsenal-coach Arsène Wenger en zijn Portugese collega Jesualdo Ferreira in koor.

Bekijk video

Ferreira geeft toe dat de uitgangspositie voor het duel in Porto ongebruikelijk is. "Het komt niet vaak voor dat beide ploegen aan een gelijkspel genoeg hebben om hun doel te bereiken." In dat geval zou CSKA Moskou, dat zelf in ieder geval het uitduel met Hamburger SV moet winnen, de dupe zijn.

Walcott

Arsenal was eerder in eigen huis met 2-0 te sterk voor de Portugezen. Thierry Henry was toen een van de doelpuntenmakers, maar woensdagavond is de Fransman wegens een nekblessure niet van de partij. Wenger laat doorschemeren de jonge Theo Walcott een kans te geven. "Door de blessure van Henry komt Walcott zeker meer aan spelen toe."

Vorig seizoen bereikte Arsenal nog de finale van de Champions League, waarin Barcelona net iets te sterk bleek. Wenger weigert al te ver vooruit te kijken. "We moeten ons eerst maar eens zien te plaatsen voor de volgende ronde. Ik weet wel dat we absoluut niet minder sterk zijn dan vorig jaar."

Porto werd afgelopen seizoen onder trainer Co Adriaanse uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. De koploper in Portugal won het toernooi twee jaar geleden.