ROTTERDAM - Erwin Koeman blijft trainer van Feyenoord, ongeacht de uitspraak van de Europese voetbalbond UEFA. De Rotterdammers riskeren donderdag een fikse straf naar aanleiding van ongeregeldheden in Nancy vorige week.

Koeman laat woensdag op de website van Feyenoord weten bij slecht nieuws van de UEFA geen vertrek te overwegen. "De club is niet schuldig aan de gebeurtenissen in Nancy, maar wordt misschien wel de dupe van een stelletje mafkezen. Dat is triest."

Koeman maakte zondag, na het gewonnen duel met Heerenveen een licht voorbehoud ten aan zien van zijn toekomst bij de Rotterdamse club. Zijn contract loopt door tot medio 2008. "Ik heb in Nancy een flinke klap in mijn gezicht gekregen", gaf hij toe.

"Eenmaal thuis heb ik mezelf wel afgevraagd waarvoor ik het nog allemaal deed. Het ligt niet in de lijn van der verwachting dat ik opstap. Maar het is logisch dat ik na de uitspraak van de UEFA met de directie ga praten over de ontstane situatie."

"Het is nooit bij mij opgekomen om te stoppen", meldde Koeman woensdag. "Het kan misschien zijn dat ik voer voor speculatie heb gegeven, maar dat is dan ongewild geweest."

"Ik heb alleen aangegeven dat ik in het geval van een straf met de directie zal praten om te bespreken wat de consequenties voor de club zijn. Voor mijn persoonlijke toekomst bij Feyenoord heeft de uitspraak van de UEFA in ieder geval geen gevolgen."