MUNCHEN - Met een pegel vanaf de 16-meterlijn heeft Roy Makaay dinsdagavond Bayern München naar de eindzege in Groep B van de Champions League geschoten. Het thuisduel tegen Inter Milan eindigde in 1-1.

De Nederlandse oud-international was voor de rust al twee keer dicht bij een doelpunt. In de 62e minuut kreeg hij genoegdoening, tot blijdschap van 66.000 Duitse fans. Zijn schot was onhoudbaar voor Toldo. Bayern stond 90 minuten op winst, maar in de blessuretijd zorgde Vieira voor de gelijkmaker. Met 12 punten eindigde Makaay's clubs toch eerste, vóór Inter met 10.

De plaatsen voor de achtste finales waren in Groep B al eerder vergeven aan Bayern en Inter. Onder hen was nog wel een spannend duel gaande tussen Sporting Lissabon en Spartak Moskou. De Russen, die moesten winnen, namen in de eerste helft de leiding, 0-2 door Pavlijoesjenko met een ruggelingse omhaal, en Kalinesjenko. Carlos Bueno scoorde tegen voor Sporting dat aan een gelijkspel genoeg had. De gelijkmaker kwam er na rust niet. Wel de 1-3 in de voorlaatste minuut door Bojarintsev.

In Groep C stonden alle vier plaatsen voor de zesde en speeldag al vast. PSV - Bordeaux 1-3 en Galatasaray - Liverpool 3-2 veranderden niets aan de stand. Kuijt begon en eindigde bij de Engelsen op de bank. Fowler opende de score. De Turken bogen de stand in hun voordeel om door Necati, Okan en Ilic. Fowler besloot ook de score naar 3-2.

In Groep D was daarentegen nog niet alles beslist. AS Roma moest, zonder de geblesseerde international Francesco Totti, thuis punten pakken tegen groepswinnaar FC Valencia om de tweede plaats te veroveren. De Italiaanse club deed dit met 1-0 door een kopbal van verdediger Panucci bij een doelworsteling in de 13e minuut van de eerste helft. Sjachtar Donetsk haalde in C de derde plaats op door een gelijkspel bij Olympiakos. Treffers van Matuzalem (Sjachtar) en Castillo (Olympiakos).