BARCELONA - In hoogst eigen persoon voorkwam Ronaldinho dinsdagavond dat Barcelona de titel in de Champions League na de winterstop niet meer kan verdedigen. De Braziliaan leidde zijn ploeg met een overwinning op Werder Bremen (2-0) naar de achtste finales van het prestigieuze toernooi.

Dankzij de benodigde zege passeert Barcelona directe concurrent Werder Bremen in de eindrangschikking. Als nummer drie van de groep vervolgen de Duitsers het Europese optreden in de UEFA-beker.

Chelsea

De groepswinst gaat zoals verwacht naar Chelsea. De rivaal van Barcelona maakte voor eigen publiek geen fout tegen Levski Sofia (2-0). Sjevtsjenko en Wright-Phillips verzorgden de produktie voor de club uit Londen.

Als nummer twee van de poule treft Barcelona in de volgende ronde een groepswinnaar. De Catalanen hoeven zich geen zorgen te maken over deze dubbele ontmoeting als Ronaldinho hetzelfde niveau haalt als in de beginfase van de ontmoeting met Werder Bremen.

De Duitsers begonnen de wedstrijd in een uitverkocht Nou Camp met het idee dat een gelijkspel tot de mogelijkheden behoorde. Ze keken in de eerste minuten verbaasd toe hoe Ronaldinho de bal een keer met de bovenkant van zijn rug verlengde. De verdedigers van Werder Bremen konden ook niet voorkomen dat de Braziliaan tot tweemaal toe een ploeggenoot met een hakballetje bereikte.

Ronaldinho bracht zijn ploeg op schitterende wijze op voorsprong. Hij lokte in de dertiende minuut op de rand van het strafschopgebied handig een vrije trap uit. De Braziliaan wekte de indruk dat hij keihard op het doel ging schieten. Hij zag vervolgens tevreden toe hoe het muurtje van Duitse verdedigers omhoog sprong. Ronaldinho schoof de bal vervolgens onder de voeten van de springende tegenstanders in de lege hoek: 1-0.

Gudjohnson

Ronaldinho was in de achttiende minuut ook betrokken bij het tweede doelpunt van Barcelona. Hij zette Giuly vrij voor het doel en constateerde tevreden dat de Fransman de treffer aan Gudjohnson gunde: 2-0. Werder Bremen mocht van geluk spreken dat de IJslander even later de paal raakte. Ook Giuly miste voor rust nog een enorme doelkans.

Barcelona haalde na de hervatting niet meer het hoge niveau van de eerste helft. Met het oog op de nakende ontmoeting in de wereldbeker lieten de Spanjaarden het balbezit aan de Duitsers. Werder Bremen was slechts eenmaal echt dichtbij een treffer. Doelman Valdes van Barcelona haalde opgelucht adem toen Almeida de paal trof.