AMSTERDAM - Ronald Waterreus heeft dinsdag voor het eerst meegetraind met de selectie van AZ. De 36-jarige doelman tekende maandag een contract tot medio 2007 bij de Alkmaarders. Ondanks die verbintenis vertrekt hij hoogstwaarschijnlijk in de winterstop al naar een club in Amerika.

Het is nog niet duidelijk of de nieuwe sluitpost zondag in de Amsterdam Arena onder de lat staat tegen Ajax. "Ik ben fit, maar het is natuurlijk aan de trainer of ik speel", zegt de Limburger dinsdag op de website van zijn nieuwe club.

Keepersprobleem

AZ kampt door blessures van Joey Didulica en Khalid Sinouh met een heus keepersprobleem. Derde doelman Job Bulters maakte de voorbije weken een onzekere indruk in het doel. Uiteindelijk kwamen de Noord-Hollanders tijdens hun zoektocht naar een nieuwe keeper terecht bij Waterreus, die sinds de zomer zonder club zat.

De Limburger, die eerder bij Oranje onder Louis van Gaal trainde, kwam afgelopen seizoen uit voor het Schotse Glasgow Rangers. Eerder speelde hij voor Manchester City, PSV en Roda JC.