NEW YORK - Pete Sampras is nog niet versleten. De Amerikaanse tennisser speelde woensdagavond laat in het Arthur Ashe stadion als in zijn beste dagen en bereikte ten koste van Tommy Haas de kwartfinales van de US Open. Sampras won in vier sets van de als derde geplaatste Duitser: 7-5 6-4 6-7 7-5.
Pete Sampras
US Open

'Pistol Pete' serveerde met ouderwets venijn en sloeg een reeks onnavolgbare forehands. De winnaar van dertien grandslamtoernooien snoerde met zijn wervelende optreden de mond van zijn criticasters, onder wie de Brit Rusedski. Die durfde na zijn verlies in de derde ronde tegen Sampras te beweren dat de Amerikaan langzamer en minder energiek is dan toen hij zijn laatste Grand Slam won, Wimbledon in .

Roddick

Sampras treft in de kwartfinale landgenoot en berucht servicekanon Andy Roddick. De als elfde geplaatste Amerikaan maakte in de vierde ronde korte metten met de Argentijn Juan Ignacio Chela: 5-7 6-4 6-4 6-4.

In het vrouwentoernooi blijven verrassingen tot dusver uit. Titelkandidaat Serena Williams plaatst zich moeiteloos voor de halve finale door de Slowaakse Daniela Hantuchova in twee sets van de baan te vegen: 6-2 6-2. In die halve fianle ontmoet ze Lindsay Davenport, die na een moeizaam begin toch nog vrij gemakkelijk haar kwartfinalepartij won van de Russische Elena Bovina: 3-6 6-0 6-2.