PEKING - Arie Haan is de nieuwe bondscoach van het Chinese nationale elftal. In Peking tekende hij een contract. Dat heeft de Chinese voetbalbond zondag bekendgemaakt. Zowel Haan als de bond weigerde details over het contract te geven.

De 54-jarige Haan zei tijdens een persconferentie in de Chinese hoofdstad wel dat hij zich ten doel heeft gesteld goed mee te draaien tijdens het toernooi om de Azië Cup, dat in 2004 in China wordt gehouden. Ook wil hij zich plaatsen voor het WK 2006 in Duitsland.

De voormalige middenvelder van Oranje kwam eind vorige week in Peking aan voor de laatste ronde van onderhandelingen. Zaterdag rondden de partijen die af. Haan volgt in China Bora Milutinovic op.

Hij geldt met 24 hoofdprijzen nog steeds als de succesvolste speler uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Hij speelde voor onder meer Ajax, Anderlecht, Standard Luik en PSV. Als coach werkte hij bij vele clubs (Feyenoord, PAOK Saloniki, Anderlecht, Stuttgart), maar werd ook vaak ontslagen. Bij de Duitse amateurs van Stuttgarter Kickers nam Haan drie weken geleden zelf ontslag als sportdirecteur.