TURIJN - Pavel Nedved mag vijf wedstrijden niet spelen voor Juventus. De Tsjechische middenvelder hoorde dinsdag dat de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalcompetitie hem deze schorsing oplegde. Nedved kreeg vrijdag in het duel met Genoa (1-1) de rode kaart, waarna hij vervolgens de scheidsrechter beledigde.

Juve speelt dit seizoen in de Serie B, de club werd teruggezet wegens het aandeel in het grote corruptieschandaal in het Italiaanse voetbal.

Riganò

In de Serie A staat Christian Riganò de komende drie weken aan de kant. De aanvaller van Messina, die met negen treffers samen met Francesco Totti de topscorerslijst van de Serie A aanvoert, heeft zondag in de wedstrijd tegen Sampdoria een spierblessure opgelopen. Messina staat vijftiende in de Serie A en wist de laatste vijf wedstrijden niet meer te winnen.

De 32-jarige Riganò is op Sicilië helemaal opgeleefd. Vorig seizoen kwam hij bij Empoli niet verder dan vijf treffers. In het seizoen 2002/03 scoorde hij dertig keer in 32 duels bij Fiorentina, dat toen nog in de Serie C uitkwam.