AMSTERDAM - Geen enkele speler van NEC of RKC heeft gescoord waardoor het duel met een onbevredigend 0-0 eindigde. De wedstrijd die misschien ook geen winnaar verdiende, De Graafschap - FC Zwolle, eindigde in winst voor De Graafschap.

Willem II

Willem II heeft met 1-0 gewonnen van FC Groningen. Denny Landzaat werd met een fraaie stift in de 48ste minuut matchwinnaar. Bij de Groningers kwam door de zege een einde aan een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag. Invaller Raymond Victoria speelde bij Willem II zijn 200ste wedstrijd in de Eredivisie.

Doelpuntloos

NEC en RKC Waalwijk hebben dus doelpuntloos gelijkgespeeld. Met het punt waren de bezoekers het minst tevreden. Vooral in de eerste helft was RKC de betere ploeg. NEC incasseerde inmiddels in 385 minuten competitievoetbal geen tegendoelpunt meer.

De laatste keer dat doelman Dennis Gentenaar van NEC de bal uit het net moest halen, was op 24 november tegen FC Utrecht. Toen was het niet een FC Utrecht-speler maar Mike Zonneveld die in de 65ste minuut zijn eigen doelman passeerde.

Op de valreep

De Graafschap heeft het zespuntenduel met FC Zwolle op de valreep met winst afgesloten. Tim Bakens maakte in de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende drie minuten voor tijd het winnende doelpunt: 3-2. De hekkensluiter komt door de zege op gelijke hoogte met nummer zeventien Zwolle in de eredivisie.

Het betere veldspel kwam in het matige duel van de kant van Zwolle. De Superboeren bedienden zich voornamelijk van de lange bal. Het openingsdoelpunt van Arvid Smit viel al in de achtste minuut. De middenvelder schoot raak met een wonderschoon afstandschot.

De gelijkmaker van Arjan Bosschaart volgde kort daarna en kwam vrijwel uit het niets. De Graafschap-doelman Jurgen Wevers werkte een schot van Dominggus Lim-Duan in de voeten van Bosschaart, die 1-1 maakte.

Voor rust kregen beide ploegen nog kansen om op voorsprong te komen. Bosschaart van Zwolle was met zijn hoofd dichtbij en Damiën Hertog, Smit en Milan Berck Beelenkamp met schoten van afstand. Na de thee kwamen de gasten op voorsprong. Albert van der Haar volleerde op magistrale wijze een afgeslagen corner in de touwen (53').

Met invallers Michael van der Kruis, Rody Turpijn en Dennis Schulp in de ploeg én met verdediger Bakens in de spits probeerde trainer Peter Bosz het tij te keren. Zijn tactiek was succesrijk. Bakens won in de spits alle kopduels en Hans van der Haar forceerde de gelijkmaker.

De spits werd neergehaald door Richard Roelofsen in het strafschopgebied en benutte de toegekende penalty zelf. Vlak voor tijd herhaalde Bakens dat wat hij eerder al tegen NAC deed: hij zette de Vijverberg vlak voor tijd met het winnende doelpunt in vuur en vlam.